Skjorte  
Strømper  
Hosebånd  
Bukser  
Seler  
Halsklud  
Nattrøje  
Vest  
Trøje  
Smykker, knapper og spænder  
Fodtøj  
Overtøj  
Hovedbeklædning  
Håndbeklædning  
Pengekat, pose, bæreklæde  
Køretæppe  

Trøjer

„Trøjer“ har man også tidligere kaldt for „Undertrøjer“. Manden har trøjen over vesten og under sin kjol eller kofte, når han skal udenfor. Det er meget koldt at køre i åben hestevogn. Han er på den måde klædt godt på for at modstå kulden. 
Trøjernes modemæssige udvikling 1770-1870

Trøjens form og længde ændrer sig i takt med brystdugens og vestens. I midten af 1700-tallet er den enradet med taskelommer, lille halskant og lange flasker (skøder) og i slutningen af århundredet – Louis Seize - er den dobbeltradet med en lille halskant eller ståkrave, stiklommer og kortere flasker.Empiretrøjerne var meget korte svarende til vestene, og kraven var ekstrem høj. Trøjer i senempire havde rynkede ærmekupler. Der er den forskel i snit på trøje og vest, at trøjen beholder brystdugens snit med rygsøm og har buet søm mellem ryg og forstykke – den er blot skåret lige over forneden. Længden afhænger af vestens længde.


En historie

På trøjerne kunne der være meget flotte håndsyede knapper, som possementmageren lavede. Possementknapper findes i mange forskellige mønstre og de blev brugt på dragter fra 1700-tallet både på landet og i byen. Den sekstakkede stjerne var meget almindelig.
Possementmageren var den håndværker, der fremstillede bånd, agramaner, snore og kvaster og f.eks. knapper, der var dækket med et syet, væveagtigt mønster. Possementmageren brugte silke-, uld-, bomulds- eller metaltråd. Possementer blev fremstillet i mange forskellige teknikker f.eks. syning, knytning, fletning, knipling m.m.
  Original trøje 1
  Original trøje 2
  Original trøje 3
  Original trøje 4
  Original trøje 5