Skjorte  
Strømper  
Hosebånd  
Bukser  
Seler  
Halsklud  
Nattrøje  
Vest  
Trøje  
Smykker, knapper og spænder  
Fodtøj  
Overtøj  
Hovedbeklædning  
Håndbeklædning  
Pengekat, pose, bæreklæde  
Køretæppe  

Bukser

Vi kender to typer bukser fra tiden: Knæbukser og lange bukser. Bukserne har ingen gylp, men derimod en bred eller smal klap. Klappen bliver knappet foran ved linningen.

 

Bukserne er syet af tætklippet fløjl og nogle gange af plys og skind. Desuden er de af vadmel, hvergarn, klæde og andre uldstoffer. De har været foret med forskellige typer hørlærred, tyndt hvergarn, andre uldstoffer samt skind. De lange bukser har kun haft for i linning, i klappen og i skridtet. 
Knæbukser er almindelige på landet indtil ca. 1830. De unge begynder allerede mellem 1810-20 at bruge lange bukser. Efter 1830 er det kun gamle mænd, der holder fast ved den gamle mode.

 

Mange har haft en lomme i linningen i højre side. Heri har de måske haft deres lommeur.En historie

Det er mærkeligt, at man på Sjælland kun har fundet få par bukser af fløjl, men derimod har fløjlsbukser været meget almindelige i Jylland. Vi ved ikke helt hvorfor, men Jylland har måske haft flere forbindelser til England og byen Manchester. Her blev der lavet vævede bomuldsstoffer og især fløjl. Det har derfor været rigtig fint at kunne købe stof til et par fløjlsbukser, selvom det var forbudt! Kongen havde bestemt, at bønderne ikke måtte købe de fine stoffer.
Læs mere  Originale bukser 1
  Originale bukser 2
  Originale bukser 3
  Originale bukser 4
  Originale bukser 5
  Originale bukser 6